מה עושה מעצב צעיר שרק לאחרונה הקים חברת סטארטאפ ואינו יכול להרשות לעצמו את שכר הדירה הגבוה של שנחאי?

עובר לגור בקונטיינר, אבל לא סתם קונטיינר, אלא בכמה קונטיינרים שהופכים ליחידה אחת המשמשת גם כמשרד, גם כבית ואפילו כמקום בילוי ואירוח.

"הלקוח הוא בחור צעיר משנחאי שרק פתח את הסטארט-אפ שלו בתחום הדפסת התלת-ממד" מספר האדריכלZhang Hao’ao  ממשרד האדריכלים Huado architecture and planning design"באמצעות שימוש בטכנולוגית הדפסת תלת-ממד ואפליקציה מתאימה שהלקוח פיתח, כל אחד יוכל לעצב תכשיטים ולהדפיס אותם. אך אף על פי שהלקוח הוא אדם מוכשר, שכר הדירה בשנחאי היה גבוה מאוד עבורו, לכן באופן זמני, הוא שכר קונטיינר במחיר נמוך והפך אותו למשרד ולמקום המגורים שלו".

בעקבות מצבו המיוחד של אותו לקוח, האדריכל Zhang Hao’ao הגה את ה"בית הטרנספורמטיבי החכם', שלטענתן הוא "צעד ראשון לכיוון מהפכת ענק במצב המגורים בסין". הסטודיו מקווה לתכנן עוד חללי מגורים, כדוגמת החלל הזה, עבור דור המילניום שאינו יכול להרשות לעצמו לשכור דירות באזורים "חמים" בסין.

משרד האדריכלים השתמש בקונטיינרים התעשייתיים ליצירת ארבעה חללים שונים שמשמשים לפונקציות הבאות: מגורים, עבודה ובילוי.

מגורים

לאחר יום עבודה, בחופשות ובחגים, ניתן להפוך את הקונטיינר לחלל מגורים נוח. קיפול הרצפה הראשית יוצר חלל משפחתי שגובהו כפול מהממוצע. החלל החדש מכיל סלון עם מטבח, שירותים ומיטות שניתן לקפל חזרה לתוך ארון שמשמש גם כספרייה. שפע של חלונות זכוכית וריצוף עץ מעניקים למבנה תחושה של בית מגורים לכול דבר ועניין.

עבודה

כחברת סטארט-אפ, הצוות זקוק למגוון סוגי חללים כגון, חדר עבודה וחדר ישיבות. במהלך יום העבודה הפונקציות הביתיות נעלמות כליל והחלל הופך לסביבת עבודה מודרנית ומזמינה. שולחן מוסתר יוצא ממחבואו והופך לשולחן קבלה. הרצפה המתקפלת מחלקת את החלל לשתי קומות ויוצרת חדר ישיבות בקומה העליונה. השירותים נעלמים ובמקומם נוצר חדר שמשמש לסיעור מוחות. על ידי "קיפול" אחד הקירות נוצר חדר ישיבות נוסף מחוץ למבנה. שולחן העבודה הרגיל שגודלו שני מטר "נמתח" לגודל של שמונה מטר, עבור עבודה משותפת של כמה אנשי צוות.

בילוי

על ידי פתיחת הקיר והוצאת "קופסה" נסתרת, נוצר חלל חדש שמיועד לפעילויות שונות כגון: ברביקיו, ארוחת ערב חגיגית, אירוע לעובדים וכדומה. בנוסף, מוטות ולוחות פלדה, יוצרים חלל פיסולי שנועד למדיטציה. השילוב בין הגובה של החלל, הפלדה הגסה והתאורה הטבעית מעניק, לדברי האדריכלים, חוויה מדיטטיבית ייחודית.

הטרנספורמציה המיוחדת של המבנה הושגה באמצעות ייצור תעשייתי מוקדם, כאשר הרכיבים השונים הוכנו במפעל ונשלחו לאתר. השימוש בפתרונות תעשייתיים והייצור מראש העניקו לאדריכלים את הגמישות שהם היו זקוקים לה כל-כך בתכנון הפרויקט המורכב הזה.

לדברי האדריכל Zhang Hao’ao ההשראה שלו לתכנון המבנה הגיעה מהמשיכה של הדור הצעיר אל ההרגשה והאווירה התעשייתית וגם מהיציבות והגמישות של הקונטיינר עצמו. חלק מהפתרונות המיוחדים נבעו גם מהצורך לטפל בבעיות כגון: תאורה חשוכה מאוד, בעיית אוורור ומהעובדה שבגלל הקור, השהות בקונטיינר בימי החורף  יכלה להיות מאתגרת מאוד.

"בזכות האופי הטרנספורמטיבי של הקונטיינר, יכולנו לארגן את הקופסאות בדרכים שונות" מסכם האדריכלZhang Hao’ao"בעתיד אפשר יהיה לבנות מבנים מקונטיינרים ממש כמו במשחק לגו. זוהי דרך חדשה של מגורים ועבודה שבה אפשר לשנות את הפונקציות בהתאם לזמן ולצורך. אנחנו מנסים לפתור את בעיית המגורים באמצעות שימוש בטכנולוגיה תעשייתית והשימוש בקונטיינרים הוא רק קצה הקרחון במהפכת הבנייה בסין".