האדריכלות היפנית העכשווית ידועה בהצלחה לשלב – בדיוק מרבי – בין שיטות עיצוב ובנייה מסורתיות ובין אסתטיקה מערבית. בדיאלוג בין שני העולמות אפשר לראות אצל אדריכלים יפניים רבים, שימוש חוזר באלמנטים אדריכליים עתיקים כמו למשל: חלוקה מודולרית של חללים, דלתות הזזה מסורתיות, שימוש בבמבוק ובעץ טבעי וכדומה.

גם במסעדת הברביקיו ‘yakiniku yazawa’  הממוקמת בלב אזור המגורים בטוקיו יפן, תוכלו להבחין באסתטיקה היפנית שנשענת על מסורת רבת שנים.

את המסעדה תכננו משרד האדריכלים GENETO הממוקם בטוקיו. הלקוחות ביקשו שהמסעדה תעביר את התחושה של קיוטו, ולכן בתכנון המסעדה הסטודיו בחר להתמקד בשיטות ובחומרי הבנייה המקומיים. GENETO חקרו לעומק את התעשייה המקומית בקיוטו והכניסו את שפתה לתוך החלל המודרני.
כשתעמדו מול המסעדה תרגישו שאתם עומדים להיכנס לתוך סמטה צרה, אך השימוש בלוחות עץ ובתאורת רצפה יבטיח לכם ששום ג'ק מרטש לא מתכנן לקפוץ עליכם רגע לפני שהתיישבתם לאכול. אם חלילה הגעתם בלי להזמין מקום מראש, תוכלו לשבת בנחת באחת מפינות הישיבה המורכבות מפיסות בהירות של עץ. הגוון הבהיר המנוגד לעץ הכהה בשילוב גופי התאורה הצמודים לקרקע יזכיר לכם קרוב לוודאי חדר סאונה מסורתי.

בקיץ תוכלו להמשיך לשבת באותן נישות – לשתות משקאות אלכוהוליים וליהנות מאווירת הסמטה. אבל אם בכל זאת בחרתם להיכנס פנימה לאחר שתעברו את פתח המסעדה המכוסה בווילון כחול שעליו מודפס הלוגו של המסעדה, יקבל את פניכם בברכה מובייל שעשוי מטקסטיל מסורתי.

פנים המסעדה הוא חלל פשוט בעל קומפוזיציה יעילה, המחלקת את המסעדה לארבעה אזורים הכוללים אזור ציבורי ואזור פרטי. כיסוי במבוק מסורתי שנקרא MISU משמש להפרדה פונקציונאלית בין אזורי ישיבה. כאשר הכיסוי מגולגל למעלה, תרגישו שאתם חלק מחדר אוכל משותף ואף תוכלו להתבונן על שאר הסועדים. ה-YOSHIDO– דלת הזזה מבמבוק חוצצת בין החדר הפרטי ובין פשוטי העם.
אם אתם מאלו שמכורים לפרטים הקטנים, אתם תוקסמו מידיות הזהב שעל הדלתות (העונות לשם HIKITE). הידיות הוזמנו במיוחד מאומן המתמחה בשיטות עבודה מסורתיות. מחדר ה-VIP אפשר לצפות לעבר ה – TSUBONIWA (גן פנימי מסורתי הכולל מזרקה מאבן, סלעים חלוקי אבן ושיחים נמוכים). הטבע נכנס לתוך המסעדה גם באמצעות ה – CHACHOZUBI (אגן מסורתי לרחצה) שממוקם מול חדר השירותים, בהמשך לחלוקי-נחל שחורים.
אם על פי המסורת הבודהיטית החלל הוא פוטנציאל – נראה שאמצעות הבמבוק משרד האדריכלים GENETO הצליח למצות לחלוטין את הפוטנציאל של מקומות הישיבה ושל המסורת היפנית.