גלריית השראה

ציבורי

צחי הלברשטט,טל גזית,סילביה יסינובסקי

אתר:

דוא"ל: yassik@012.net.il

טל: 052-3526895

מט"ח תל אביב -יפו

המרכז לטכנולוגיה חינוכית (מטח) – מוסד הפועל למען קידום מערכת החינוך בישראל. רח' קלאוזנר 16 ת"א , כ-400 עובדים, כ-5,000 מ"ר בנוי.

אדריכלות ועיצוב פנים: צחי הלברשטט אדריכלות, טל גזית- אדריכלית, סילביה יסינובסקי- מעצבת פנים

הקונספט: חידוש ועיצוב בניין משרדים מיושן שתוכנן בשנות ה-70 כמוסד טיפוסי, באמצעות שיפוץ מקיף ותוספת בנייה ופיתוח אשר הושלמו לאחרונה. האתגר שניצב בפני המעצבים, כפי שהוגדר באמצעות חזון הנהלת המוסד, היה יצירת סביבת עבודה פתוחה, חדשנית ויצירתית, בעלת דימוי דינאמי ועכשווי, אשר נועד להקרין ולהשפיע גם על התרבות הארגונית של המוסד, וגם על דימויו כלפי חוץ. מטרה זו הושגה באמצעות התערבויות אדריכליות שונות כגון ארגון חללים מחודש, יצירת מקומות מפגש ומנוחה בין המשרדים והחללים השונים, ועיצוב עכשווי העושה שימוש בחומרים ססגוניים, קירות צבעוניים, גופי תאורה "לא משרדיים" (עד כמה שניתן), וריהוט בעיצוב נקי. תהליך חידוש הבניין ו "מתיחת הפנים" שעבר, הפכו אותו מבניין משרדים טיפוסי ומיושן שאינו עונה עוד על צרכי המשתמש בו-  לבנין מחקר ומשרדים מודרני ומעוצב ברוח הזמן, אשר עונה על צרכי הארגון המתחדשים.

השיפוץ כלל עבודות הריסה נרחבות של פנים הבניין, בניה ועיצוב פנים, שינויים ותוספות, החלפת כל מערכות הבניין, וכן שיפוץ כל החזיתות, ופיתוח נופי מחודש של הפאטיו ואזורי החוץ. לובי הכניסה הורחב מאד וקיבל משני עבריו פתיחה ושקיפות אל החוץ, אשר יצרו המשכיות בין פנים הבניין והחוץ. המשרדים הותאמו לפרוגראמה בחלקם ע"י עיצוב מחודש של חדרים זוגיים סגורים, ובחלקם באמצעות הפיכתם לחללי "open space". הפאטיו שבמרכז הבניין, הורחב באופן ויזואלי באמצעים שונים (כולל חיפוי קירותיו בטיח בגוון השמיים), רוצף באמצעות דק עץ, ונוספו לו ערוגת עץ וספסל מנוחה.

במרכז לובי הכניסה ניצב "קיר מסכים" ובו מסך גדול (המורכב מכמה מסכים), המקרין ברוטינה סרטים המציגים ומבטאים את התכנים והפעילות של מטח. מסך זה מייצג את פניו של מטח הן בפני המבקרים הרבים והמשתלמים הפוקדים אותו מידי יום, והן בפני עובדיו. במרכז הלובי, משתרע רהיט "פוף" גדול וצבעוני המיועד להתרווחות המבקרים אל מול קיר מסכי התצוגה.

רחבת הכניסה לבניין עוצבה מחדש בכדי ליצור אזור מעבר חגיגי בין מגרש החניה ללובי הכניסה. הרחבה רוצפה באריחי גרניט פורצלן גדולים בעלי חספוס, שאליה עולים במדרגות בטון אדריכלי גלוי רחבות. כמו כן נוספו אלמנטים נוספים חגיגיים כמו שלט בנוי עם לוגו מוסד ואדניות עצים, גם הם מבטון גלוי, וכן אלמנטים נוספים כגון תרנים, רמפות נכים ועוד.

בחזית המבנה, תוכננו פינות ישיבה מוצלות המתייחסות ומשולבות עם הצמחייה הקיימת, וכוללות "דקים" מעץ, ספסלים, קירות ומדרגות בטון גלוי ועמודי תאורה. פינות אלו התגלו כתורמות תרומה שימושית רבה ליצירת מקומות מפגש ורגיעה מחוץ לבנין.

מוצרים של זהבי עצמון בפרויקט: ריצוף וחיפוי של חברת Floorgres
שינוי גודל גופנים
ניגודיות